Life at IES Gävle

Vår skola består av två byggnader; Junior-skolan för åk 3-6, och Senior-skolan för åk 7-9. Byggnaderna ligger centralt i Gävle, c:a två kilometer från varandra. Båda byggnaderna har rustats helt och delvis byggts om under de senaste åren för att anpassas till våra behov, och har försetts med modern teknik och utrustning. Nu har vi rymliga, ljusa och ändamålsenliga skolbyggnader som vi är stolta över. 

 Senior School Södra Sjötullsgatan 3
Skolbiblioteket

Vårt utbyggda bibliotek på Senior-skolan har nu gott om plats både för studier och nöjesläsning i ett fantastiskt rum. Förutom facklitteraturavdelningen och skönlitteraturavdelningen finns två datasalar, ett tyst läsrum, och en tidningshörna. Vår utbildade bibliotekarie finns till hands under skoldagen för att hjälpa dig hitta den information du behöver, eller den perfekta boken att koppla av med.

Elevrummet

Vårt ljusa, nya elevrum är en perfekt plats för elever att koppla av i på raster eller efter skolan. Där finns ett stort spelrum med många olika typer av spännande spel, och ett sällskapsrum för att umgås, med en filmhörna, och elevrådets kafé där man kan köpa sig något att äta. Bredvid elevrummet finns vår skolgård, med plats för spel och utomshusaktiviteter.

Idrottshallar

Senior-skolan har två fantastiska, helt nya idrottshallar, vilka även kan slås ihop till en enda riktigt stor hall. Dessa välutrustade hallar erbjuder både elever och personal möjligheter till konditionsträning och olika sportevenemang utöver de vanliga idrottslektionerna. 

Junior Building Södra Kungsgatan 59 

Junior-skolan, som ligger på Södra Kungsgatan 59, är en historisk byggnad i strax söder om Gävle centrum. Busslinje 2 stannar precis utanför var 10:e minut.

Entré

Välkommen till vår skola! Varje morgon kommer hundratals elever in till lärosalarna genom vår färgglada och tilltalande entré. Någon ur personalen  står ute och hälsar glatt på eleverna, och vinkar till föräldrar när de åker iväg. Personlig kontakt är viktig för oss.

Elevhallen

Elevhallen, som är en av flera mötesplatser för våra elever, har ett sällskapsrum, ett kafé, och ett stort golvschackspel. Här kan eleverna koppla av från det akademiska arbetet i klassrummen.

Korridorer

När man går i korridorerna i vår skola märker man något annorlunda. Våra korridorer är alltid rena och skinande. Elever och personal är stolta över vår skola och håller den ren och snygg. Ser du papper på golvet? Ja, stanna då till och plocka upp det. Mycket ljus och klara färger gör våra korridorer trygga och trevliga för våra elever.

Klassrum

Våra klassrum är centrum för våra elevers akademiska studier. Rymliga, välvårdade, färgglada och praktiska. En miljö som stimulerar sinnena, och där våra lärare kan undevisa och våra elever lära sig.

Junior Club

Efter skolan kan man hitta eleverna i årskurs 4 och 5 i Junior Club, ett tryggt och säkert andra hem. Aktiviteter på skolområdet anordnas av utbildad och erfaren personal. Aktiviteterna kan innebära lugn och ro för att studera, läsning, datoranvändning och mycket annat. Eleverna äter mellanmål, gör läxor, spelar spel och kopplar av efter skoldagen.